Így erősítsd az immunrendszeredet a természet segítségével

Az én szememben minden növény teljes és gyógyító a maga nemében, és egész biztos, hogy mindenki talál olyat, ami számára nagy segítséget jelent. De elárulom, nálam mi a biztos immuntunning, ami kivétel nélkül, mindig segített.

Gyógynövények

Muszáj előre rangsorolnom a kakukkfüvet, az egyik legerősebb baktériumölő a természetben. Nagyon könnyű termeszteni és érdemes is, de szárítva szintén megvehető. Mindig iszom belőle, ha úgy érzem, valami bujkál bennem.
Ha kicsit a torkom kapar, akkor jön a hársfa, ami remek köhögéscsillapító is egyben.

Fűszerek

Számomra a fűszerek is egyfajta koncentrátumok, egészségünk zálogai lehetnek, ha tudatosan használjuk őket. Szegfűszeget, fahéjat, reszelt gyömbért szoktam facsart citromba áztatni, és ebből merek frissen a langyosított kakukkfű-hársfa teámba.

C-vitaminpótlás

Ilyenkor több szinten kell támogatni a szervezetet, és a vitaminok közül külön kiemelendő a C-vitamin. A kész teát félre szoktam tenni, amikor már langyos, egy marék bicskebogyót teszek bele (fagyasztóból) és jól kinyomkodom. Ehhez adok egy-egy adag aszkorbinsavat. (Érdemes szűrni fogyasztás előtt.)

Ennyi lenne az én csoda-rutinom, amivel évek óta megúszom a betegségeket. Emellett persze sok másra is figyelni kell: teljes értékű növényi étrend, tápanyagsűrű ételek fogyasztása, mozgás, elegendő pihenés, szükség esetén vitaminpótlás és persze lelki egyensúly 🙂

________

Ha szeretnél még többet megtudni a növényi étrendről, akkor iratkozz fel az ingyenes gyorstalpalómra, vagy lesd meg közelebbről a könyvemet itt!