Dobd fel a vegán salátákat!

Növényi étrenden sokszor eszünk salátát, de ne aggódj, ezeknek közük sincsen azokhoz, amiket a szénhidrátcsökkentett étrenden megszoktál 🙂

Azokat a salátákat én egyáltalán nem szerettem, elsősorban azért, mert akkor ettem őket, amikor fogyni akartam, úgyhogy mindig éhes is maradtam tőlük.

De hogyan esszük a salátát vegán-módra?
  • Mindig bőségesen, nem spórolunk a kalóriákkal. Azért esszük ezeket a fogásokat, mert finomak, táplálóak, nem pedig azért, hogy megnyírbáljuk a bevitt CH-t.
    Ennek ellenére fontos, hogy a kalóriákat nem az öntet teszi ki. (Sokan ezzel rontják el a komplett diétájukat.) A kiadós salátát locsold meg citromlével, balzsamecettel, esetleg higított tahinivel. Ha nem akarod elhagyni, hidegen sajtolt olajból (és növényi sajtból) csak nagyon keveset javaslok. Főleg, ha fogynál!
  • Bár nem ajánlom kezdéshez, ha nem vagy igazi zöldség-rajongó, de érdemes próbát tenned a zöldfűszeres salátákkal, mint amilyen pl. a tabulé. Valódi különlegesség, tökéletes nyári főfogás!
  • A salátát eheted melegen is. Ennek lényege, hogy zöldségeket, gombákat főzöl/sütsz, majd ezeket kevered nyers alapanyagokkal. Jó választás, ha pl. a gyökérzöldségek nehezen csúsznak.
  • Szintén az egyik kedvencem a tésztasaláta, mindig isteni 🙂 Készítsd el a kedvenc salátádat, majd adj hozzá egy adag főtt tésztát. Lehet teljes kiőrlésű, hüvelyes, vagy éppen gabona alapú.

Egy jól elkészített saláta sosem unalmas, mindig színes, ízletes, tartalmas és laktató. Nincsenek szabályok, kulcsszó most a nyitottság. Ennek fényében érdemes kísérletezgetned, receptek után kutakodnod 🙂