Nehézfémszennyezés a levesekben

Az autoimmun protokoll egyik alapját, a csontlevest vizsgálták egy tanulmányban. Az eredmény az volt, hogy az organikus eredetű csirkékből készült csontlevesben sokkal magasabb volt az ólomtartalom, mint a hagyományos húslevesekben. Növényi étrenden természetesen nem eszünk ilyen ételeket, de miket kell még mellőznöd?

Miért lehet magas az ólomtartalom?

Mert mindannyian – emberek és állatok egyaránt – a húsban (izmokban) és a csontokban tároljuk a méreganyagokat. Na, most gondoljunk bele, hogy ha az organikus csirkék ilyen eredményeket produkáltak, akkor mi lehet a 4 hét alatt “készre érlelt”, bolti csibék csontjaiban és húsában.

  • Emiatt azt javaslom, mellőzzétek ne csak a csontlevest, hanem azokat a fogásokat is, amik csonttal együtt sülnek, főnek, főleg ne rágcsáljátok őket. Pl. csirkepörkölt, oldalas, stb. A hús is veszélyes ebből a szempontból, főleg ha azt nézzük, hogy pl. így a halak is szinte kiesnek a pikszisből a szálkák miatt. (Lásd akár halászlé.)

Tehát a hús sem jó, de a csont sokszorosan veszélyes. És akkor még szó sem esett az egyéb nehézfémekről, vagy akár a műanyagról…

Én nyilván ajánlom a hús teljes elhagyását továbbra is

A fent említett okok miatt sem javaslom a kollagénkészítmények és a gumicukrok, a húsleveskockák, stb. fogyasztását. Mert ugye tudjátok, ezek miből készülnek… És ne gondoljuk, hogy a négylábú állatok az iparban különb körülmények között élnek, mint a csirkék a farmon.

  • Természetesen a növények sem mentesek a szennyeződésektől. De! Sokkal-sokkal kevésbé koncentráltan. Szintén bizonyított tény, hogy a gabonafélék előáztatásával, főzővizük cseréjével, továbbá a sósvizes lemosásukkal ezt is redukálni tudjuk.