Hogyan találj ki új ebédötleteket?

A menütervezés sosem egyszerű feladat, és nehézségekbe ütközhetsz akkor, ha éppen most váltasz növényi étrendre. Szerencsére van segítség!

Én mindig megnézem a vegán éttermek menükínálatait. Sajnos nálunk rendelni nem lehet, de a nagyobb városokban ez is szuper opció, amennyiben nincs időd főzni az adott napon. Ha viszont van, akkor érdemes átpörgetni, az igazi profik miből főznek. Már csak azért is, mert jellemző módon szezonális termékeket használnak, így a te ebéded is olcsóbb, egészségesebb lehet.

Számít az ár is! Csak egy-egy fogást tekintve készülök előre bevásárló listával, egyébként a szép, szezonális és ha van rá mód, akciós termékeket veszem meg. Aztán itthon jöhet az intuitív főzés!

A spórolást, a tudatosságot segíti, ha a rövidesen lejáró termékeket használod fel. Én sokszor találok kincseket a kamrában. Nem rakom félre, hanem megnézem, milyen vegán fogások készülhetnek belőle. Sokszor így próbálok ki új recepteket, amik aztán a család kedvencei lesznek.

Instagram, Facebook csoportok, Pinterest… mind tele vannak szuper receptötletekkel. Ha tanácstalan vagy, elég megnézni a saját mentéseidet.

Végül szerintem a leghasznosabb, ha megpróbálod egymásra ütemezni a fogásokat. Mit is jelent ez? Nálam tegnap krumplifőzelék volt kölesfasírttal, ma a fasírt mellé párolt káposztát csinálok. Ha marad, este, vagy holnap lehet belőle hamburger, és még megannyi finomság. Ezzel az egyszerű módszerrel rengeteg időt is spórolhatsz magadnak!