Vegán levesbetétek

Ha ősz, akkor bizony itt a krémlevesek ideje! A könyvemben is számos ötletet írtam arra vonatkozóan, hogyan tudtok növényi alapú, valamint teljes értékű leveseket készíteni – és persze már itt is írtam tippeket nektek. Ezúttal arra térnék ki, milyen levesbetéteket használhatsz a leggyakrabban, milyen vegán alternatívák közül válogathatsz.

  • A legegyszerűbb, ha tojásmentes tésztát, tarhonyát veszel, ezek tökéletesek a levesekbe.
  • Kipróbálhatsz különlegesebb tésztákat is, pl. a távol-keleti levesekhez nagyon jól passzol az üvegtészta, vagy éppen a ramen, az udon, és a hajdina alapú tészta.
  • A teljes értékűséget követve jöhetnek a gabonafélék. Szintén jó választás a hajdina, de sokan tesznek rizst és árpát is a levesbe.
  • Tojás nélkül is tökéletes galuskát lehet készíteni, akárcsak burgonya- vagy kenyérgombócot. Elég, ha kicsit több lisztet teszel hozzájuk, esetleg egy kis keményítőt.
  • A kruton is jó választás, ráadásul kidobásra ítélt, száraz kenyérből is elkészítheted.
  • Szintén teljes értékű levesbetétet készíthetsz, ha pirított magokkal, pl. tökmaggal, napraforgómaggal szórod meg a főztödet. 
  • Isteni és szerencsére növényi alapú a pirított hagyma is, nagyon jól passzol a krémlevesekhez.
  • Végül pedig a karamellizált, vagy éppen aszalt, szárított zöldségek, a hagymafélék is lehetnek teljes értékű levesbetétek.

Ezek csak a leggyakoribb ötletek, természetesen kitalálhatod a saját, kedvenc levesbetétedet is, de dönthetsz úgy, hogy semmi extrát sem teszel a levesbe. Tudod, a növényi étrendben az a legjobb, hogy minden egyes fogást újragondolhatsz és testre szabhatsz! 🙂