Elkészült számotokra a harmadik karácsonyi menüm is, amivel a teljes értékű növényi étrendet követőknek szerettem volna segíteni. Ennek a menüsornak szintén keleties hangulata van, de azt hiszem, ez karácsonykor még stílszerű is 🙂
A menü elkészítése senkinek sem okozhat problémát, minimális konyhai tudás mellett is valóban könnyű dolgotok van.
Egyetlen nehézséget legfeljebb a burgonyagombóc jelenthet, amit egyébként bármilyen tojásmentes tésztával, teljes kiőrlésű gabonával, vagy akár kész, szintén tojásmentes gnocchival is kiválthattok – én azért javasolom a házi verziót, mert nem olyan bonyolult az elkészítése. Sajnos pontos mértéket nagyon nehéz adni, mert az arányok függnek nem csak a használt liszttől, hanem a burgonya keményítőtartalmától is. Az biztos, hogy minél több a liszt, annál jobban összefogja a burgonyát, tehát annál keményebb lesz a gombóc. Ha nem vagy biztos az állagában, érdemes nem a levesbe szaggatni, hanem külön forralni vizet és abban tesztelni. Ez akkor is célravezető, ha előre készíted el a levest, nem frissen tálalod, mert a gombócok sokszor finomabbak akkor, ha nem állnak sokat a lében.
A második menü:
- Zöldségleves burgonyagombóccal
- Paradicsomos lencsedahl édesburgonyával
- Csokis töltött datolya mandulával
A menü receptjeit ide kattintva tudod megnézni
Az első menüt ezen a linken találod
A másodikat pedig itt nézheted meg