Étrend-összeállítás fix napokkal

Hoztam még egy könnyen megvalósítható ötletet arra az esetre, ha szeretnéd magadnak, rugalmas keretek mellett megtervezni az étrendedet. A fix napok talán ismerősek: régen is tartottak ilyet nagyszüleink, nálunk pl. mindig húsmentes volt a péntek.

Hogyan néz ki ez növényi étrend mellett?

Növényi étrend esetében fixálhatod a főétkezéseket olyan értelemben, hogy minden naphoz egy-egy típusú fogást társítasz. Ne aggódj, egyáltalán nem lesz unalmas ez a rendszer!

Ellenben a fix napok nagyon sokat segíthetnek a tervezésben, mert leszűkítik a kereteket. Sokkal könnyebb kitalálni, milyen tésztát főzz, ha az már biztos, hogy valamilyen tésztás fogást készítesz.

  • A fix napokat természetesen érdemes rugalmasan kezelned. Ha egyik napról marad még ebédrevaló, ne töltsd az idődet főzéssel 🙂

 

Arra biztatlak, bátran találd ki a saját rendszeredet, mert senki sem tudja jobban, mire van szükséged, milyen az életviteled, mik a céljaid. Induláshoz azért hoztam néhány ötletet, de törekedj rá, hogy mind a menüsorok, mind az egyes ételek típusait testre szabd. Csak így tudsz majd egy hosszú távon tartható, jól működő rendszert kialakítani!

Lássunk egy mintát!

Hétfő: főzelék
Kedd: tésztás fogás
Szerda: egytálétel
Csütörtök: tartalmas leves
Péntek: vegán gyorskaja

Hétfő – főzelék

vegán vadas, spenót, paradicsomos káposzta, krumplifőzelék, borsófőzelék

Kedd – tésztás fogás

pesztós spagetti, szójaszószos zöldséges tészta, vegán lasagne, rakott tészta, tésztasaláta

Szerda – egytálétel

lencse dahl, lecsó, gombapörkölt, karfiol curry, gyümölcsmártás

Csütörtök – tartalmas leves

miso leves, vegán babgulyás, vegyes zöldségleves, brokkoli krémleves, fűszeres almaleves

Péntek – vegán gyorskaja

pizza, burrito, hamburger, hotdog, falafel tál

Segítségre, támogatásra van szükséged az induláshoz, vagy valami nem világos? Írj nekem az info@novenyietrend.hu címre 🙂