Vöröslencse tofu

Csak Instagramon és TikTok-on több mint 36 000-en néztétek meg eddig erről az egyszerű, házi tofuról készült videómat, úgyhogy egyértelműen itt a helye a receptek között a leírásának 🙂

Én is már akkor beleszerettem, amikor megláttam, hogy mindössze egy-két összetevőből áll és pillanatok alatt elkészül. Az eredeti receptet a PowerHungry-n találtam, aztán persze egyszerűsítettem és gyorsítottam rajta.

Ami az arányokat illeti:

• 140 g vöröslencsét
• 800 ml langyos vizet (két részre elosztva)
• sót és fűszereket ízlés szerint

kell használni az eredeti recept szerint.

Én ennél kevesebb vizet használtam (600 ml kb.), biztos akartam lenni abban, hogy a tofu egyben marad és nem ér csalódás. Az első tapasztalat az, hogy egy kicsit nehéz volt egyenletesen eloszlatni az edényben, viszont nagyon gyorsan megdermedt, könnyű volt szeletelni és sütni is anélkül, hogy szétesett volna. Só mellett vöröshagymaport is használtam, de természetesen lehet dúsítani friss fűszerekkel, fokhagymával, stb.

Elkészítése

  • A megmosott vöröslencsét tedd egy nagy teljesítményű turmixgépbe a víz felével.
  • Ha teljesen krémesre aprította, öntsd át egy hőálló edénybe.
  • Fűszerezd, add hozzá a víz másik felét, majd kezdd el főzni.
  • Kézi habverővel folyamatosan kevergesd, mert gyorsan sűrűsödik és könnyen odaég. Kb. 6-8 perc alatt éri el a szükséges állagot.
  • Ezután szilikonos formába, vagy kiolajozott edénybe kanalazd/öntsd bele annak függvényében, mennyire sűrűre készítetted.
  • Tedd hűtőbe néhány órára és használd a szokásos módon!

 

Instagramon ide kattintva, TikTokon pedig ide klikkelve tudod megnézni a receptről készült videót.