Maradékmentő vegán sütőtökkrémleves

Tudtad, hogy számos előnyös tulajdonsága van a sütőtöknek? Ez a szezonális finomság nagyszerű forrása a béta-karotinnak, amely a szervezetedben A-vitaminná alakulva erősíti látásodat, az immunrendszeredet, valamint csökkenti a gyulladásos bőrproblémákat.

Magas káliumtartalommal rendelkezik, támogatást nyújt a cukorbetegséggel, szív- és érrendszeri problémákkal szemben. Gazdag rostokban, így kulcsszerepet játszik az egészséges emésztés működésében és az éhségérzet kitolásában. Tápláló, sokoldalú alapanyag, amely alacsony kalóriatartalma végett ideális választás lehet akár vacsorára is. Ha szeretnél kipróbálni egy finom, kalóriákban szegény fogást, akkor dobd össze gyorsan ezt a sült sütőtök krémlevest!

Sült sütőtökkrémleves

Hozzávalók (4 főre)

1100 g megtisztított sütőtök (Hokkaido-t használtam)
1-2 friss ág kakukkfű vagy egy csapott mokkáskanál szárított
40 ml extra szűz olívaolaj
1 g kurkuma
1 g vöröshagyma por
pici só
ízlés szerint chili
600 ml víz
tálaláshoz tökmag

Elkészítése

• Miután megpucoltad a sütőtököt, vágd kisebb kockákra. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire és tűzdeld meg a kakukkfűvel.
• Locsold meg az olívaolajjal, fordítsd külön figyelmet a kakukkfűre, mert könnyen megég. Magas hőfokon süsd puhára.
• Eközben a tökből kivett magokat tedd fel főni a vízzel és a fűszerekkel. Ha megpuhultak a magok, szűrd le az egészet.
• A puha sütőtök kockákat (a kakukkfű szárak nélkül) tedd turmixgépbe és krémesítsd az időközben leszűrt alaplével. Azonnal tálalhatod, megszórva tökmaggal.

Tipp: ha túl sok víz elpárolgott főzés közben, vagy kevésbé sűrű levest szeretnél, pici vízzel vagy alaplével hígíthatod.

Ide a többi finomsággal!

Ha még több szezonális finomságot próbálnál ki az ősz két különleges sztárjával, az édesburgonyával és a sütőtökkel, akkor nézd meg legújabb vegán receptes E-bookomat! Ezek a receptek mind mentesek a legfőbb allergénektől. Nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, sem tejet, sem tojást és kihagytam a szóját, valamint a glutént. Bővelkednek ízekben, egészségesek és még a pénztárcádat is kímélik!

A vegán receptek között olyan finomságokat találsz, mint:

• a sütőtökkrémes tészta karamellizált lilahagymával
• a sütőtökös-sajtos congee
• a sütőtökös nyers zabkeksz
• a pikáns édesburgonya krémleves kesutörettel
• az édesburgonyás-csicseriborsó curry
• a krémes-kakaós édesburgonya puding

Kattints ide, ha további részleteket olvasnál az E-bookról és indulj el az egészséges, őszi kulináris kalandon!

Szabó Erzsébet - Vegán Életmód Tanácsadás
Adatvédelmi áttekintés

Ahogy a legtöbb weboldal, a miénk is sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. A sütik a böngésződben tárolódnak, és ezek által ismer fel a weboldal, ha később újra idelátogatsz, valamint pontosabb információkat kapunk arról, hogy a weboldalunk mely része érdekel leginkább.

Az sütikkel kapcsolatos beállítások a baloldali lapfüleken találhatók!