Ropogós cékla chips recept

A cékla az egyik legcsodálatosabb zöldségünk, és most ősszel igazán porondra kerül! Sokan csak savanyúságként fogyasztják vagy még úgyse, pedig a cékla hihetetlenül sokoldalúan hasznosítható a növényi alapú konyhában is.

Magas antioxidáns-tartalom: A benne található antociánok remek szabadgyök-megkötők, így támogatják a szervezet védekezőképességét.

Vérképző és anyagcsere-támogató: A cékla és a céklalé (különösen kálium- és nátriumtartalmának köszönhetően) az egyik legjobb természetes teljesítményfokozó, így érdemes edzés előtt is fogyasztanod.

Alacsony kalóriatartalom, magas tápanyagtartalom: 100 grammonként mindössze 43 kalóriát tartalmaz, 1,6 gramm fehérjét, 6,7 gramm szénhidrátot és 0,2 gramm zsírt.

Tápanyagokban gazdag: B-vitaminok széles spektruma, folát, C-vitamin, rost, vas, mangán, réz és cink mind megtalálható benne, így tápláló erőforrás a szervezeted számára.

Sokoldalúan felhasználható: Fogyaszthatod salátákban, készíthetsz belőle fasírtot, pürét, krémlevest és természetesen chipset is!

Recept: ropogós céklachips házilag

• 1-2 db céklát tisztíts meg, és szeletelővel szeld a lehető legvékonyabbra.
• Terítsd el zsírpapíron, majd olívaolajjal kend meg.
• Szórj rá egy csipet sót vagy fűszereket és légkeveréses sütőben süsd 180 fokon 15 percig.
• Hagyd kihűlni szétterítve és már tálalhatod is!