A konzultációk során gyakran kiderül, hogy egyáltalán nem, vagy jóval kevesebb teljes kiőrlésű gabonát fogyasztotok a javasoltnál. Ha ez a te étrendedre is igaz, próbáld ki ezeket a fogásokat!

A vegán étkezések problémásak tudnak lenni egy mindenevő csapatban, főleg akkor, ha klasszikus magyar fogások kerülnek az asztalra.

Hétvégén egy közös összejövetelre invitált minket a TBA vezetősége, amin (ahogy látszik) hatalmas vigyorral az arcomon vettem részt 🙂

A lenmag egy igazi szuperélelmiszer és sokoldalúan használjuk a növényi konyhában. Rendszeresen szerepet kap: egészben, darált formában, vagy éppen lisztként, olajként. Most egy újabb verzióját mutatom meg nektek!

Bár sosem készültem célzottan erre a pályára, 2022 óta oktatóként is dolgozom a The Bright Academynél. Először a táplálkozási tanácsadó képzést vettem át, majd jött a saját kurzusom – 2023-ban pedig ismét bővült a lista 🙂

A növényi étrend a fenntartások ellenére sokszor olcsóbb, mintha állati eredetűeket vásárolnál. Ehhez viszont az kell, hogy kicsit tudatosabban állítsd össze a menüdet és különösen odafigyelj az élelmiszerpazarlás elkerülésére.

A TasteAtlas híres arról, hogy kiváló recepteket közöl és nagyszerűen bemutatja az egyes fogásokat – ezúttal pedig a világ legjobb leveseiből készítettek egy toplistát.

Ha egyelőre csak te követsz növényi étrendet a családban, akkor biztos sokszor felmerül problémaként, hogy többfelé kell főznöd. Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek megfelelnek a család minden tagjának, és a te dolgodat is nagyban megkönnyítik.

Örülök, hogy sokan nyitottak vagytok a tofura, illetve arra, hogyan is használjuk a vegán konyhában 🙂 Be kell vallanom, régen nagyon utáltam a tofut, vagyis akkor, amikor még fogalmam sem volt, hogyan kell elkészíteni és melyiket érdemes megvenni belőle.

A texturált növényi fehérjét jellemző módon szójababból, vagy borsóból készítik. Hazánkban a szójaproteinnek, texturált szójának nagyobb múltja van, de (elsősorban) az intoleranciák miatt a borsóból készült változat is kezd elterjedni.