Hogyan növeld a rostfogyasztásodat?

Ha máshonnan nem, hát az előző bejegyzésből megtudhattad, hogy a rostfogyasztásnak számos pozitív élettani hatása van. De azzal is tisztában vagy, hogyan növelheted a saját rostfogyasztásodat? (tovább…)

Miért előnyös a magas rostfogyasztás?

A rostokat nem képes a szervezetünk megemészteni, ennek ellenére rendkívül hasznosak: többek között hatékonnyá és egészségessé teszik az emésztést, hozzájárulnak a megfelelő bélműködéshez és elősegítik a tápanyagok felszívódását. (tovább…)

Miért fogysz gyorsan növényi étrenden?

A növényi étrend nem egy diéta, még ha sokan próbálják is meglovagolni ezt a hullámot azzal, hogy egészségtelen termékeiket vegán címke mögé bújtatják. Azonban megfelelően alkalmazva a növényi étrend valóban segít abban, hogy elérd, és játszi könnyedséggel megtartsd a súlyodat. (tovább…)

Tempeh vagy tofu? Melyiket válaszd?

Növényi étrendre váltásom előtt már kóstoltam a tofut, bár utáltam, de „testvéréről”, a tempeh-ről nem is hallottam. Azóta sem eszem minden nap ezekből a szójakészítményekből, de arra törekszem, hogy legalább heti egy alkalommal a tányéromra kerüljenek. (tovább…)

Mi van a tojásban, amit pótolnod kell?

Vegán életmód tanácsadó vagyok és jómagam is növényi étrendet követek, úgyhogy kicsit fájó ezt írnom. Azonban tény, hogy ha szigorúan csak az egészségügyi szempontokat vizsgáljuk, akkor sosem egy-egy étkezés lesz az, ami meghatározza az egészségünket. (tovább…)

Hogyan váltsd ki a tojást?

Ezt a témát nagyon részletesen kifejtettem a könyvemben, de egy rövid összefoglalót szerettem volna írni számotokra, hiszen ezzel is el lehet indulni a tojásmentesség felé. (tovább…)

Hogyan egyél kevesebb tojást?

Megkezdjük az utolsó előtti hetet a vegán január programom keretében. Ahogy már írtam nektek, ezen a héten a fő téma a tojásfogyasztás, illetve annak mellőzése lesz. (tovább…)

Milyen növényi tejet válassz?

Úgy gondolom, a tej az egyik olyan alapanyag, amit nagyon nehéz leutánozni növényi étrenden, legalábbis én még eddig nem kóstoltam olyan növényi tejet, ami erőteljesen emlékeztetne rá. (tovább…)

Loading...