Hogyan édesíts növényi étrenden?

Az édes ízekre csecsemőkorunk óta automatikusan vágyunk, és szerencsére nem kell lemondanunk róluk növényi étrendet követve sem. Azonban nem mindegy, mivel és milyen formában édesítesz! (tovább…)

Vegán húshelyettesítő-körkép

A növényi alapú étrendek hosszútávú célja nem csak az, hogy természetes alapanyagokra építsük az étkezéseinket: idővel el kell érnünk, hogy ne is hiányoljuk az állati eredetűeket. A többségnek ez könnyebben megy, mint elsőre gondolni merte volna. (tovább…)

Növényi tejhelyettesítők

Az alábbiakban azt a növényi tejhelyettesítőkről szóló cikkemet olvashatjátok, ami a Vegán Állatvédelem című magazin, 2022-es első számában, nyomtatottan is megjelent. (tovább…)

Melyik növényi étrend passzol hozzád?

A növényi étrend sokszínűségét mi sem mutatja jobban, minthogy számos típusa ismeretes. Amikor a könyvemet írtam, készítettem egy kutatást: az eredmények alapján azok vannak a legtöbben, akik „általános vegán” étrendet követnek. Milyen irányzatok népszerűek még? (tovább…)

Milyen élelmiszereket halmoznék fel egy veszélyhelyzetre?

Sajnos a mindennapok ismét görbe tükröt tartanak elénk, és láthatjuk, milyen sokan kezdenek pánikvásárlásba (vagy éppen pániktankolásba). Ahogy a világjárvány kitörésekor, úgy most is jellemző, hogy a többség nem a logika mentén hoz döntéseket. (tovább…)

Ezeket kerüld el növényi étrenden

Sokszor hangsúlyozom: attól, hogy valami vegán, még nem lesz feltétlenül egészséges. Járhatnak vele pozitív előnyök, pl. adott esetben kevesebb kalóriát és általában kevesebb zsírt is tartalmaz egy-egy növényi alapú fogás. (tovább…)

Mennyi kalóriát kellene fogyasztanod?

Még egy igazán hosszú bejegyzéssel sem tudnám kiírni mindazt magamból, ami a kalóriákkal kapcsolatosan a fejemben van. Közben tudom, hogy sokan nem akartok túlságosan mélyen elmerülni a témában. (tovább…)

Vegán ételpiramis

Az egészséges arányokról a tányéron már volt szó, most viszont szerettem volna egy másik, szemléletes ábrát is mutatni nektek: ez a jól ismert ételpiramis. (tovább…)