Tojáshelyettesítő lenmaghab
A lenmag egy igazi szuperélelmiszer és sokoldalúan használjuk a növényi konyhában. Rendszeresen szerepet kap: egészben, darált formában, vagy éppen lisztként, olajként. Most egy újabb verzióját mutatom meg nektek!
Növényi étrend: hogyan lehet olcsóbb?
A növényi étrend a fenntartások ellenére sokszor olcsóbb, mintha állati eredetűeket vásárolnál. Ehhez viszont az kell, hogy kicsit tudatosabban állítsd össze a menüdet és különösen odafigyelj az élelmiszerpazarlás elkerülésére.
Vegán ételek az egész családnak
Ha egyelőre csak te követsz növényi étrendet a családban, akkor biztos sokszor felmerül problémaként, hogy többfelé kell főznöd. Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek megfelelnek a család minden tagjának, és a te dolgodat is nagyban megkönnyítik.
Mit készíts tofuból?
Örülök, hogy sokan nyitottak vagytok a tofura, illetve arra, hogyan is használjuk a vegán konyhában 🙂 Be kell vallanom, régen nagyon utáltam a tofut, vagyis akkor, amikor még fogalmam sem volt, hogyan kell elkészíteni és melyiket érdemes megvenni belőle.
Mire és hogyan használd a texturált fehérjét?
A texturált növényi fehérjét jellemző módon szójababból, vagy borsóból készítik. Hazánkban a szójaproteinnek, texturált szójának nagyobb múltja van, de (elsősorban) az intoleranciák miatt a borsóból készült változat is kezd elterjedni.
Étrend-összeállítás fix napokkal
Hoztam még egy könnyen megvalósítható ötletet arra az esetre, ha szeretnéd magadnak, rugalmas keretek mellett megtervezni az étrendedet. A fix napok talán ismerősek: régen is tartottak ilyet nagyszüleink, nálunk pl. mindig húsmentes volt a péntek.
Mi kerüljön a Buddha tálba?
A Buddha tálak az elmúlt években széles körben népszerűvé váltak, köszönhetően megannyi előnyüknek. Természetesen a növényi étrendbe is nagyszerűen passzolnak, mindig örömmel javaslom kezdő életmódváltóknak.
Hogyan alkoss vegán főfogásokat?
A különféle platformokon gyakran kérdezitek tőlem, hogyan kreálhatnátok magatoktól vegán főfogásokat. Erre általában olyasmit szoktam válaszolni, hogy „idővel ráéreztek” és „pár hónapon belül ez lesz a természetes”, mert tényleg így van.
Hova pakolj a hűtődben?
Korábban egyáltalán nem tulajdonítottam jelentőséget annak, mit hova teszek a hűtőben. Pedig, ha ezen a téren is tudatosabb lettem volna, frissebb alapanyagok kerülhettek volna az asztalra – nem beszélve a spórolásról!