
Hogyan növeld a rostfogyasztásodat?
Ha máshonnan nem, hát az előző bejegyzésből megtudhattad, hogy a rostfogyasztásnak számos pozitív élettani hatása van. De azzal is tisztában vagy, hogyan növelheted a saját rostfogyasztásodat?
Ha máshonnan nem, hát az előző bejegyzésből megtudhattad, hogy a rostfogyasztásnak számos pozitív élettani hatása van. De azzal is tisztában vagy, hogyan növelheted a saját rostfogyasztásodat?
A rostokat nem képes a szervezetünk megemészteni, ennek ellenére rendkívül hasznosak: többek között hatékonnyá és egészségessé teszik az emésztést, hozzájárulnak a megfelelő bélműködéshez és elősegítik a tápanyagok felszívódását.
A tudomány most kezdi újra felfedezni a fermentálás jótékony hatásait, és úgy tűnik, a fermentált élelmiszerek egészségügyi hatásai pótolhatatlanok. Már számos tanulmányt publikáltak, amikben ezek az ételek pozitív hatást gyakoroltak olyan betegségekre, mint a kettes típusú cukorbetegség, vagy éppen az ízületi gyulladások.