3 vegán fogás teljes kiőrlésű gabonával

A konzultációk során gyakran kiderül, hogy egyáltalán nem, vagy jóval kevesebb teljes kiőrlésű gabonát fogyasztotok a javasoltnál. Ha ez a te étrendedre is igaz, próbáld ki ezeket a fogásokat!

Étrend-összeállítás fix napokkal

Hoztam még egy könnyen megvalósítható ötletet arra az esetre, ha szeretnéd magadnak, rugalmas keretek mellett megtervezni az étrendedet. A fix napok talán ismerősek: régen is tartottak ilyet nagyszüleink, nálunk pl. mindig húsmentes volt a péntek.

Mi kerüljön a Buddha tálba?

A Buddha tálak az elmúlt években széles körben népszerűvé váltak, köszönhetően megannyi előnyüknek. Természetesen a növényi étrendbe is nagyszerűen passzolnak, mindig örömmel javaslom kezdő életmódváltóknak.

Miért jó választás a növényi étrend a válságban?

Azt tapasztalom, hogy a növényi étrend az egyik legjobb döntés, amit a saját érdekünkben meghozhatunk. Most viszont azt is szeretném megmutatni, hogy ebben a válságokkal teli időszakban miért jelent olyan sokat, ha mellette döntesz.

Nem minden feldolgozott élelmiszer rossz

Ha csupán egyetlen tanácsot fogadsz meg, akkor arra figyelj, hogy ne fogyassz feldolgozott élelmiszereket. Abszolút megállja a helyét ez a javaslat, csakhogy hozzá kell tennünk: nem minden feldolgozott élelmiszer rossz.

Nehezedre esik megenni a napi tucatot?

A növényi étrend az egyik legegyszerűbb módja az igazán egészséges fogyásnak, feltéve, hogy valóban teljes értékű és tudatosan, jól összeállított. Azonban nem mindenkinek az a célja, hogy megszabaduljon néhány kilótól.

Flexibilis növényi étrend

A flexibilis diétáról már biztosan hallottál: nagyon csábító, hogy valami rugalmas, testre szabható és könnyen tartható lehet úgy, hogy mégis célt érünk vele. De mit jelent ez a növényi étrendre kivetítve?

Elindult a vegán tanfolyamom

A The Bright Academy oktatójaként számotokra is elérhetővé vált az általam összeállított és megírt, Vegán táplálkozási tanácsadó képzés.

Vegán húshelyettesítő-körkép

A növényi alapú étrendek hosszútávú célja nem csak az, hogy természetes alapanyagokra építsük az étkezéseinket: idővel el kell érnünk, hogy ne is hiányoljuk az állati eredetűeket. A többségnek ez könnyebben megy, mint elsőre gondolni merte volna.