Együttműködés a MAVEG-gel

Nagy boldogság számomra és rendkívül jó érzés, hogy lehetőségem van egy olyan magyar szervezettel együttműködni, mint a MAVEG, avagy a Magyar Vegán Egyesület. Minden visszajelzés jól esik, köszönöm nektek! De amikor egy ilyen lényeges szervezetnél is hasznosnak tartják a könyvemet, az egyenesen felemelő :-)

Készen állsz, hogy növényi étrendre válts?

Nagyon sokszor előfordult már, hogy valaki tanácsot kért tőlem, aztán végül minden maradt a régiben. „Szinte minden nap kicsinálja valami a pocakomat”, „Állandóan puffadok”, „Szeretnék fogyni, de imádok enni”, „Sajnálom az állatokat, de annyira szeretem a hús ízét…”

Szénsavas, probiotikus üdítők házilag

A könyvemben egy teljes alfejezetet szántam a fermentálásra, ami ugyan a témát tekintve nagyon kevés, arra bőven elég, hogy az alapismereteitek meglegyenek és kedvetek nyíljon erre a csodálatos konyhai rutinra – ami szerencsére tökéletesen passzol a növényi étrendhez.

Egyszerű lehetőségek menütervezéshez

Ezúttal egy sokakat érintő problémát szeretnék kicsit körbejárni, ez pedig a menütervezés. „Átlagos” étrendet követve sem feltétlenül egyszerű kitalálni, mi kerüljön a tányérra, nemhogy akkor, ha egyéni intoleranciák, igények és szempontok kerülnek a porondra. Hát még, ha ezek a családon belül eltérőek…

A hosszú élet titka: sok rost és fermentálás

A tudomány most kezdi újra felfedezni a fermentálás jótékony hatásait, és úgy tűnik, a fermentált élelmiszerek egészségügyi hatásai pótolhatatlanok. Már számos tanulmányt publikáltak, amikben ezek az ételek pozitív hatást gyakoroltak olyan betegségekre, mint a kettes típusú cukorbetegség, vagy éppen az ízületi gyulladások.