3 vegán fogás teljes kiőrlésű gabonával

A konzultációk során gyakran kiderül, hogy egyáltalán nem, vagy jóval kevesebb teljes kiőrlésű gabonát fogyasztotok a javasoltnál. Ha ez a te étrendedre is igaz, próbáld ki ezeket a fogásokat!

Tojáshelyettesítő lenmaghab

A lenmag egy igazi szuperélelmiszer és sokoldalúan használjuk a növényi konyhában. Rendszeresen szerepet kap: egészben, darált formában, vagy éppen lisztként, olajként. Most egy újabb verzióját mutatom meg nektek!

Az 5 legjobb vegán leves

A TasteAtlas híres arról, hogy kiváló recepteket közöl és nagyszerűen bemutatja az egyes fogásokat – ezúttal pedig a világ legjobb leveseiből készítettek egy toplistát.

Vegán ételek az egész családnak

Ha egyelőre csak te követsz növényi étrendet a családban, akkor biztos sokszor felmerül problémaként, hogy többfelé kell főznöd. Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek megfelelnek a család minden tagjának, és a te dolgodat is nagyban megkönnyítik.

Mire és hogyan használd a texturált fehérjét?

A texturált növényi fehérjét jellemző módon szójababból, vagy borsóból készítik. Hazánkban a szójaproteinnek, texturált szójának nagyobb múltja van, de (elsősorban) az intoleranciák miatt a borsóból készült változat is kezd elterjedni.

Étrend-összeállítás fix napokkal

Hoztam még egy könnyen megvalósítható ötletet arra az esetre, ha szeretnéd magadnak, rugalmas keretek mellett megtervezni az étrendedet. A fix napok talán ismerősek: régen is tartottak ilyet nagyszüleink, nálunk pl. mindig húsmentes volt a péntek.

Menütervezés saját tervezővel

Életmódváltás esetén az egyik legáltalánosabb kérdés az, hogy „Mit főzzek?”. Ezt növényi étrenden még meg szokás spékelni azzal, hogy „Oké, de hogyan?” Mindenevő étrendet követve sem feltétlenül egyszerű kitalálni, mi kerüljön a tányérra…

Mi kerüljön a Buddha tálba?

A Buddha tálak az elmúlt években széles körben népszerűvé váltak, köszönhetően megannyi előnyüknek. Természetesen a növényi étrendbe is nagyszerűen passzolnak, mindig örömmel javaslom kezdő életmódváltóknak.

Hogyan alkoss vegán főfogásokat?

A különféle platformokon gyakran kérdezitek tőlem, hogyan kreálhatnátok magatoktól vegán főfogásokat. Erre általában olyasmit szoktam válaszolni, hogy „idővel ráéreztek” és „pár hónapon belül ez lesz a természetes”, mert tényleg így van.