Vegán húshelyettesítő-körkép

A növényi alapú étrendek hosszútávú célja nem csak az, hogy természetes alapanyagokra építsük az étkezéseinket: idővel el kell érnünk, hogy ne is hiányoljuk az állati eredetűeket. A többségnek ez könnyebben megy, mint elsőre gondolni merte volna.

Melyik növényi étrend passzol hozzád?

A növényi étrend sokszínűségét mi sem mutatja jobban, minthogy számos típusa ismeretes. Amikor a könyvemet írtam, készítettem egy kutatást: az eredmények alapján azok vannak a legtöbben, akik „általános vegán” étrendet követnek. Milyen irányzatok népszerűek még?

Miben van sok növényi fehérje?

A korábbi bejegyzésben elolvashattad, hogy a növényi fehérjében gazdag hüvelyesek milyen változatos formában kerülhetnek a tányérodra. De miben van még sok fehérje?

Fehérjepótlás hüvelyesekkel

Ha szeretnél több fehérjét bevinni növényi étrenden, gond nélkül megteheted. Bizonyos élethelyzetekben, pl. izomtömeg-növelés, várandósság, erre szükség is lehet.

Puffasztanak a hüvelyesek?

A húsok szerepének helyettesítésére, avagy a fehérjepótlásra leginkább a hüvelyeseket javasoljuk növényi étrenden. Közben persze nem győzöm hangsúlyozni: mindenben van fehérje!

Vegán protein shake: pro és kontra

Nem vagyok mindenáron a növényi fehérjeturmixok ellen, azonban két ok miatt nem kedvelem őket annyira: az egyik az, hogy finomítottak, mesterségesek, a másik pedig az, hogy hamisan azt az érzetet keltik, hogy szükség van rájuk.