3 vegán fogás teljes kiőrlésű gabonával

A konzultációk során gyakran kiderül, hogy egyáltalán nem, vagy jóval kevesebb teljes kiőrlésű gabonát fogyasztotok a javasoltnál. Ha ez a te étrendedre is igaz, próbáld ki ezeket a fogásokat!

Növényi étrend: hogyan lehet olcsóbb?

A növényi étrend a fenntartások ellenére sokszor olcsóbb, mintha állati eredetűeket vásárolnál. Ehhez viszont az kell, hogy kicsit tudatosabban állítsd össze a menüdet és különösen odafigyelj az élelmiszerpazarlás elkerülésére.

Vegán ételek az egész családnak

Ha egyelőre csak te követsz növényi étrendet a családban, akkor biztos sokszor felmerül problémaként, hogy többfelé kell főznöd. Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek megfelelnek a család minden tagjának, és a te dolgodat is nagyban megkönnyítik.

Hova pakolj a hűtődben?

Korábban egyáltalán nem tulajdonítottam jelentőséget annak, mit hova teszek a hűtőben. Pedig, ha ezen a téren is tudatosabb lettem volna, frissebb alapanyagok kerülhettek volna az asztalra – nem beszélve a spórolásról!

Puffasztanak a hüvelyesek?

A húsok szerepének helyettesítésére, avagy a fehérjepótlásra leginkább a hüvelyeseket javasoljuk növényi étrenden. Közben persze nem győzöm hangsúlyozni: mindenben van fehérje!

December szezonális zöldségei

Arra gondoltam, összegyűjtöm nektek a decemberben szezonális zöldségeket. Ezzel próbálom kicsit reprezentálni számotokra, milyen sokrétű a kínálat még akkor is, ha csupán a helyi, itthon megtermő fajtákat fogyasztjuk.

Mit tegyek, ha válogatós vagyok?

Amikor valaki megtudja rólam, hogy „csak” növényeket fogyasztok, akkor általában jönni szokott a kérdés: „de akkor mit eszel?” Mikor elmondom, hogy gyakorlatilag mindent, csak másként elkészítve, akkor szoktam megkapni: „Hát neked könnyű, mert te szereted a zöldségeket és a gyümölcsöket”.