Vegán életmód szakértő (Vegan Lifestyle Expert)

# Nagy szeretettel üdvözlünk a „Vegán életmód szakértő” tanfolyamon, ahol az egészség, a tudatosság és az állatok védelmének fontossága egy izgalmas program keretein belül nyilvánul meg. Ha már elgondolkoztál azon, hogy nagyobb figyelmet fordítanál az állatvédelemre, a tudatos táplálkozásra, vagy csupán érdekel a vegán életmód pozitív hatása az életedre és az egészségedre, akkor köztünk a helyed!

# A vegán életmód egy olyan életstílus, amely teljes mértékben kizárja az állati eredetűek fogyasztását, illetve az állatok fel-, valamint kihasználását. A vegánok az állatok tisztelete és szeretete miatt választják ezt az életmódot, de olyan tényezők is motiválhatják őket, mint a környezet- vagy éppen az egészségvédelem. A vegán életmód tehát nem csak a táplálkozásra korlátozódik, annál jóval több: életünk számos területét áthatja, ideértve a szépségápolást, a divatot, a háztartást, az étkezést, de még a szabadidős tevékenységeket is.

# A Vegán életmód szakértő tanfolyam célja, hogy segítsen legyőzni az eléd gördített akadályokat, útmutatót nyújtson a vegán életmódra való áttérésre, valamint megtanítson számodra minden fontos tudást és praktikát, hogy ez az életstílus a mindennapjaid szerves, magától értetődő részét képezze. Az egészséges táplálkozás, a helyes bevásárlás, az ételkészítés, továbbá a tudatos tervezés és az állatbarát életmód mind olyan területek, amelyeket alaposan körbejárunk a tanfolyam során

Amit a vegán ÉLETMÓD SZAKÉRTŐ kurzusról tudnod kell

Ha a kíváncsiságod és a tenni akarásod adott, itt van néhány fontos dolog, amit érdemes tudnod a kurzusról:

Alapos és részletes, több mint 200 oldalas tananyagban mutatjuk be számodra a vegán életmód minden aspektusát. Az egyes témaköröket gondosan kidolgoztunk, hogy biztosítsuk, minden apró komponenst megérts és alkalmazni is tudj a mindennapi életedben.

Megközelítési módunk gyakorlatorientált és átfogó. A tanfolyam során számos gyakorlati példán és célravezető házi feladaton keresztül sajátíthatod el a tudnivalókat. Tematikánk segít, hogy az elméleti tudást könnyedén beépíthesd a saját életedbe.

Oktatónk maga is hosszú évek óta vegán, rugalmas teljes értékű növényi étrendet követ. Tanácsadóként, oktatóként is dolgozik, valamint egy vegán életmódról, konyhai tudnivalókról szóló könyv szerzője. A tananyagban és az előadásokon a nélkülözhetetlen tudásanyag átadásán felül saját tapasztalatait és bevált módszereit is megosztja veled.

A Vegán életmód szakértő hibrid tanfolyam: időbeosztásunk rugalmas, a tananyag 50%-a online élőben, 50%-a e-learning videók és kiegészítő PDF anyagok formájában kerül átadásra.

A tanfolyamnak hála te is része leszel egy szerető közösségnek, amelyben megoszthatod tapasztalataidat, félelmeidet, felteheted kérdéseidet és inspirációt meríthetsz másoktól.

Neked szól ez a képzés, ha…

 • Egészséges életmódra váltanál és szeretnél átállni növény alapú étrendre.
 • Szeretnéd megtanulni, hogyan tervezz és készíts változatos és tápláló vegán ételeket.
 • Olyan ételérzékenységekkel küszködsz, amik miatt speciális étrendet kell követned (pl. tejfehérje, laktóz, tojás, hús, tenger gyümölcsei, vagy akár glutén), és olyanoknak akarsz segíteni, akik szintén ebben a cipőben járnak.
 • Már táplálkozási tanácsadó vagy, de vegán életmód és növényi étrend ismeretekkel is gazdagítanád tudásodat.
 • Kíváncsi vagy a vegán életmódhoz, növényi étrendhez kapcsolódó legfontosabb alapelvekre és ezeket másokkal is szeretnéd majd megosztani.
 • Támogatnád az állatok védelmét és fenntarthatóbb életet akarsz élni.
 • Szeretnéd megtapasztalni a vegán életmód és a növényi étrend jótékony hatását a szervezetedre és az életedre egyaránt.
 • Olyan táplálkozási szokásokat szeretnél kialakítani, amelyek hozzájárulnak a súlykontrollhoz és az egészséges testsúly fenntartásához.
 • Szeretnéd felfedezni a növényi táplálkozás széles választékát.

TANANYAG

Részletes, könnyen követhető exkluzív tananyag, és kiegészítő PDF anyagok

SEGÍTSÉG

Segítség, korlátlan segítségnyújtás, e-mailben, zárt csoportban a tanfolyam teljes ideje alatt

HIBRID OKTATÁS

Élő online és e-learning videók a tanuláshoz.

VÉGZETTSÉG

Magyar nyelvű Vegán Életmód Szakértő oklevél és Certified Vegan Lifestyle Expert nemzetközi bizonyítvány.
CTAA által akkreditált végzettség

Vegán életmód szakértő tematika

I. Lecke: Bevezetés a veganizmusba: Ebben a leckében elemezzük, mi áll a vegán mozgalmak hátterében, milyen pszichológiai és szociológiai tényezők hatnak mindannyiunkra, mik befolyásolják döntéseinket. Tisztázzuk a gyakori ellentmondásokat, dilemmákat annak érdekében, hogy az életmód vegán elvek mentén való kialakítása könnyed és gördülékeny legyen.
Főbb témáink a veganizmus szociológiai és pszichológiai megközelítései mellett az etikus élelmiszervásárlás (gyakori és kevésbé gyakori, nem vegán összetevők), szabadidős tevékenységek, erőszakmentes szépségápolás, fenntartható öltözködés, valamint a környezetvédelem.

II. Lecke: Ismerkedés az egészséges életmóddal és a növényi étrenddel: Ez a lecke általánosságban mutatja be az egészséges életmód alappilléreit, valamint a köztük levő összefüggéseket. Elemezzük, miért lényeges és hogyan kell az egyes területekkel foglalkozni az életmódváltás során. Bemutatásra kerülnek a növényi étrend leggyakoribb típusai, jelentős hangsúlyt fektetve a teljes értékű növényi étrend és az általános, vegán étrend közti különbségekre. Kitérünk a nyersvegán és a kevésbé ismert típusokra is. Elemezzük a helyesen összeállított növényi étrendnek milyen tudományosan igazolt egészségügyi előnyei vannak. Az óra második felében az élelmiszer-feldolgozási technikák és az egészség kapcsolatáról beszélünk, valamint a növényi étrendre való áttérés módszertanaival ismerkedünk.

III. Lecke: Az étkezések felépítése – Makrotápanyagok: Ebben a leckében az étrendek építőköveiről, a makrotápanyagokról tanulunk. Elemezzük, milyen szerepük van a makrotápanyagoknak az étrendben, melyek az egészséges-egészségtelen forrásaik, és mit jelent mindez a növényi étrend vonatkozásában. Külön hangsúlyt fektetünk a fehérjékre, az esszenciális tápanyagokra, továbbá a rostokra és a folyadékfogyasztásra. Figyelembe vesszük a hivatalos fogyasztási ajánlásokat és hasznos ötleteket tanulunk az elmélet gyakorlatba történő ültetéséhez. .

IV. Lecke: Az étkezések felépítése – Mikrotápanyagok: Ennek a leckének központi témáját a mikrotápanyagok adják. Részletesen elemezzük az ásványi anyagok és vitaminok szerepét. Hivatalos ajánlások vonatkozásában megnézzük ideális növényi forrásaikat. A növényi étrendet tekintve megkerülhetetlen tápanyagokra, mint pl. kalcium, vas, B12, kolin külön figyelmet fordítunk, említjük a felszívódást befolyásoló tényezőket. Meta-analíziseken keresztül ellenőrizzük, milyen pozitív és negatív egészségügyi hatásai lehetnek az állati eredetűek fogyasztásának, elemezzük az állati eredetűek tápanyagértékét. Megbeszéljük a kalóriasűrűség és a tápanyagsűrűség fontosságát az étrendek összeállításakor.

V. Lecke: Az étrend hatékonyságának növelése: Az ötödik lecke legfőbb célja a harmonikus, kiegyensúlyozott és gyógyító táplálkozási rendszer kialakítása a növényi étrend vonatkozásában. Közelebbről megismerkedünk a szabadgyökök egészségkárosító hatásaival és az antioxidánsok szerepével, sok-sok gyakorlati példával. Kitérünk a fitonutriensek és flavonoidok szerepére, a színek és az antioxidánsok összefüggéseire, valamint a szinergiára. Érintjük a táplálkozáspszichológiát, a fermentálást és a csíráztatást a növényi étrend tekintetében. A tananyag második felében a szezonalitás fontossága kerül előtérbe, évszakokra lebontva elemezzük a rendelkezésünkre álló alapanyagokat. További gyakorlati tippekről beszélünk a tárolásra, az alapanyagok frissen tartásra vonatkozóan.

VI. Lecke: Növényi étrend az életkörülmények vonatkozásában: Ez a lecke abban segít, hogy a növényi étrend legfontosabb tudnivalóit testre szabhassuk. Két technikát is elsajátítunk a kalória- és tápanyagszámítás tekintetében. Megtanuljuk a szükséges kalóriaigény megállapítását, valamint a sporttáplálkozáshoz, fogyáshoz, hízáshoz, súlytartáshoz szükséges alapfogalmakat. Kitérünk a sport szerepére, a hivatalos ajánlásokra kezdőktől a profikig, valamint a kismamák és gyermekek legfontosabb táplálkozási igényeire. Az egyéni preferenciákat az ételintoleranciával és ételallergiával kapcsolatos tudnivalókkal tesszük teljessé. Végül az időszakos böjt előnyeivel, legfontosabb alkalmazási módszereivel és a leggyakoribb, növényi étrendre való átállás hibáival zárjuk ezt a leckét.

+ Vegán konyha a gyakorlatban – 60 oldalas tudásanyag biztosítása, mely tartalmazza a növényi alapú főzési technikák esszenciáját.

KÉPZÉSI ALKALMAK IDŐPONTJAI

 • 2024.01.24. – I. Lecke: Bevezetés a veganizmusba
  Élő konzultáció és heti e-learning átadása PDF formátumban, gyakorlati és elméleti házi feladatokkal.
 • 2024.01.31. – II. Lecke: Ismerkedés az egészséges életmóddal és a növényi étrenddel
  90 perces videós e-learning prezentáció a témáról és heti e-learning átadása PDF formátumban, gyakorlati és elméleti házi feladatokkal.
 • 2024.02.07. – III. Lecke: Az étkezések felépítése – Makrotápanyagok
  Élő konzultáció és heti e-learning átadása PDF formátumban, gyakorlati és elméleti házi feladatokkal.
 • 2024.02.14. – IV. Lecke: Az étkezések felépítése – Mikrotápanyagok
  Élő konzultáció és heti e-learning átadása PDF formátumban, gyakorlati és elméleti házi feladatokkal.
 • 2024.02.21. – V. Lecke: Az étrend hatékonyságának növelése
  90 perces videós e-learning prezentáció a témáról és heti e-learning átadása PDF formátumban, gyakorlati és elméleti házi feladatokkal.
 • 2024.02.28. – VI. Lecke: Növényi étrend az életkörülmények vonatkozásában
  90 perces videós e-learning prezentáció a témáról és heti e-learning átadása PDF formátumban, gyakorlati és elméleti házi feladatokkal.
  + Vegán konyha a gyakorlatban, 65 oldalas tudásanyaghoz való hozzáférés
 • 2024.03.06. – Vizsgafelkészítő
 • 2024.03.17. – Online vizsga
  A vizsga 2024.03.17-én 14:00 órakor kezdődik.

Fontos információk

Az élő konzultációk 18:00-20:00 közötti időpontban zajlanak.

A Vegán életmód szakértő tanfolyam célja, hogy útmutatót nyújtson a vegán életmódra való áttéréshez, valamint átadjon minden fontos tudást és praktikát, hogy ez az életstílus a mindennapok szerves, magától értetődő részét képezze. A programban az egészség, a tudatosság és az állatok védelmének fontossága a fő irányvonal, amely végigível a teljes tematikán és tananyagon.

A vegán életmód nem csak a táplálkozásra korlátozódik, annál jóval több: életünk számos területét áthatja, ideértve a szépségápolást, a divatot, a háztartást, az étkezést, de még a szabadidős tevékenységeket is. Tanulóink képesek lesznek átlátni ezt a rendszert, megérteni a motivációkat és tudni fogják, hogyan kerüljék a buktatókat mind az életmódváltás, mind az egészséges és teljes értékű táplálkozás tekintetében.

OKLEVÉL kiállításához szükséges feltételek:

 • A tananyag maximális elsajátítása, és sikeres vizsgatétel (legalább 80%-os eredmény a tanfolyamot záró tudásszintmérőn)
 • a tanfolyami költség teljes kifizetése
 • a Zoom konzultációkon való részvétel
 • Pótvizsga 1 alkalommal lehetséges, díja 10 000 Ft

Jelentkezési határidő: 2024. JANUÁR 18.

Tanfolyamvezető tanár:

SZABÓ BÖBE

Vegán életmód és táplálkozási tanácsadó, oktató, szövegíró, könyvszerző, kommunikációs szakember

A képzés díja: 120.000 Ft

Kérdésed van a jelentkezéssel kapcsolatban?

E-mail: info@greatholisticinstitute.com (munkanapokon 24 órán belül válaszolunk)