Először is tudnod kell, nem élek előítéletekkel a mostani és a jövőbeli étrended miatt sem. Nem az a célom, hogy elvegyem a kedvedet a változtatástól, hanem az, hogy meghozzam. Nem gondolom azt sem, hogy csak a végletek léteznek, vagy kevésbé értékes lenne az, aki csak próbálkozik, érdeklődik, mint az, aki már évek óta szigorúan vegán.

Bár sokan azt gondolják, hogy a növényi étrend unalmas, sablonos és szűk lehetőségeket kínál, valójában minden más étrendnél színesebb. Ha még csak most ismerkedsz ezzel a témával, akkor talán meglep, de a növényi étrendnek is számos típusa létezik és bizony nem mindegy, melyik mellett teszed le a voksodat.

Bárki lehet vegán, bárki követhet növényi étrendet, ez a mai kínálat mellett napról napra egyszerűbb. De ahogy minden étrendet, úgy ezt is könnyű elrontani, és ebben az esetben nem várhatjuk tőle az egészségünk javulását, vagy az egyéb céljaink elérését.

Mióta növényi étrendre váltottam, rengeteget tanultam, az elmúlt években nagyon sok mindent megtapasztaltam, kezdve a napi rutinoktól, a hízás-fogyás mechanikáján át azt is, mi kell a kőkemény edzésekhez és a fejlődéshez. Ezt a tudást úgy gondolom, nagyon jól kiegészítette a tanfolyam, amit elvégeztem. Segített abban, hogy más perspektívából is megismerjem a növényi étrendet és hangsúlyt fektessek arra, aminek korábban nem tulajdonítottam akkora jelentőséget.

Miben tudok segíteni?

  • Nem csupán abban, hogy növényi étrendre térj, akár részben, akár egészben vegán életmódra válts, azt is meg tudom mutatni, hogyan csináld ezt igazán jól. Hogy ne csak a környezetünk és az állatok lehessenek hálásak neked, hanem az egészséged is javuljon, és olyan alakod legyen, amilyenre vágysz.
  • Olyan életmódbeli változást, konyhai rutint ismertetek meg veled, amivel egyszerűvé válnak a mindennapjaid. A növényi étrendre építő konyha gyors, praktikus és egyszerű, játszi könnyedséggel formálhatod vele az alakodat. (Erről tudunk és fogunk is beszélni a konzultáción, de az igazán részletes tájékoztatót a könyvem nyújtja számodra.)
  • A növényi étrend természetéből adódóan tej- és tojásmentes, így intolerancia esetén is egyeztethetünk. Gluténérzékenység sem jelenthet akadályt!
  • Még, ha egyelőre nem is tudod elképzelni, hogyan élhet valaki pusztán növényeken, abba pedig bele sem gondolsz, hogy ez a valaki te legyél, akkor is beszélgethetünk. Azzal csak segíted az egészségedet, ha több természetes alapanyagot építesz be a mindennapjaidba – ezekre tudok neked olyan módszereket mutatni, amik garantáltan meghozzák a kedvedet a folytatáshoz.

MELYIK KONZULTÁCIÓ VALÓ NEKED?

Többféle konzultációs programot állítottam össze számodra:

Az alap konzultációm a Vegán Életmód Tanácsadás. Ez a lehetőség akkor ideális választás számodra, ha már nem teljesen idegen a növényi étrend fogalma, alapja, esetleg korábban próbálkoztál, csak valahol elakadtál. Ha úgy érzed, számodra elegendő lehet az induláshoz egy online konzultáció, vagy csak néhány megválaszolatlan kérdés aggaszt, szeretettel várlak!

A Prémium Vegán Programot akkor javaslom, ha egyelőre nincsenek jelentősebb ismereteid a növényi étrendről – vagy, ha vannak, fogalmad sincs, hogyan építhetnéd be őket az életedbe. Ehhez a csomaghoz nem csak az online konzultáció tartozik, hanem a könyvem is, ami informál a vegán életmód és a növényi étrend gyakorlati részéről. Ehhez csatoltam még nagyon hasznos dokumentumokat, kontroll beszélgetéseket, mintaétrendeket.

Az általánosabb jellegű konzultációk során mindig beszélünk a fogyásról, annak mechanikájáról, mert szeretem, ha a vendégeim tudják, hogyan és miért működik a növényi étrend, hogyan lehet a céljainknak megfelelő változtatásokat bevezetni. Viszont szerettem volna egy olyan programot is kínálni számotokra, ami kifejezetten a fogyás témakörét járja körül, mert nagyon sokan diétás szándékkal kerestek meg. Ezért látott napvilágot a Diétás Vegán Programom.

Egyre többen vagytok, akiknek fontos, hogy ne csak a saját, hanem a családotok életmódját is megreformáljátok. Számos, világszinten híres és elismert egészségügyi intézet kimondta már, hogy a jól összeállított növényi étrend minden életkorban és állapotban (ideértve a várandósságot is) ideális. De milyen az a jól összeállított növényi étrend, amelyik a felnőtteknek és a gyermekeknek egyaránt egészséges? Ezt járjuk nagyon alaposan körbe a Családi Életmódváltó Programomban.

Instagram oldalamon (vegan_eletmod) rendszeresen publikálok a növényi étrendről, hasznos ötletekkel, recept-inspirációkkal látlak el, ott is bezsebelhetsz jó néhány praktikát 🙂