Szabó Erzsébet, Böbe

szabadúszó újságíró, könyvszerző, vegán életmód és táplálkozási tanácsadó, The Bright Academy oktató, tanfolyamvezető

ELTE-SEK
Body’n’Soul Wellness Academy

LinkedIn
Instagram
Facebook
Pinterest
E-mail: info@novenyietrend.hu

Már 13 éves koromban biztos voltam abban, hogy írással szeretnék foglalkozni sőt, korábban is voltak szárnypróbálgatásaim ebben az irányban. Középiskola elején létrehoztam az első weboldamat, amivel akkoriban nagyon szép eredményeket értem el, és alapító főszerkesztőként több fiatal cikkíró munkásságát is összefogtam.

2012-ben a kommunikáció- és médiaszakos diplomámmal tudtam elhelyezkedni a szakmában. Azóta szabadúszó újságíróként dolgozom, elsősorban női magazinoknál, de férfiak számára is írtam már és egy napilap életmód rovatánál ugyancsak volt szerencsém publikálni.

2016-ban megszületett a gyermekem, 2017-ben álltam ismét munkába. Ekkor folytattam az írást egy női, valamint egy baba-mama magazinnál. A hétköznapi életből rengeteg témát merítetek, és alapos elmélyülésre késztetett, amikor a kislányomnál különféle ételérzékenységek jelentkeztek. Régóta foglalkoztatott az étkezés kérdése, próbáltam addigi ismereteimet alkalmazni, de a végső figyelmeztetés az volt, amikor nálam is azonosítottak egy betegséget. Tanácstalanul jöttem el az orvostól, aki azzal a címszóval bocsátott el, hogy kaphatok gyógyszert, ha a labor alapján elég rossz lesz az állapotom. Ebbe nem akartam beletörődni, és kutakodni kezdtem, magyarázatot próbáltam találni arra, mi vezetett idáig. Tenni szerettem volna ahelyett, hogy keresztbe tett kezekkel üljek.

Ennek eredménye az lett, hogy 2017-től kezdve, fokozatosan átálltam a növényi étrendre, majd 2021-ben egy vegán életmód tanácsadói képzésen találtam magamat. Nagy örömmel tölt el, hogy a legelső csoport tagjai között lehettem, akik az országban ilyen képesítést szereztek.

Ahogy hallgattam az előadásokat, egyre több és több gondolat, téma fogalmazódott meg bennem és úgy éreztem, le kell őket írnom. Azon tűnődtem, hogyan is nézhetne ki egy-egy konzultáció. Abban biztos voltam, hogy egy óra kevés a tudásom átadására…

Nem tévedtem, ez a tudásanyag valóban nem fért volna bele egy órába 🙂 Megszületett az első könyvem, ami a Terítéken a növényi étrend – Gyakorlati útmutató a vegán konyhához címet kapta.

Ezért jött létre ez az weboldal, amin nem csak a velem való online konzultációk menetrendjét, hanem eddigi munkásságom legfőbb ékét is közelebbről megismerheted. És persze azt, mit adott nekem a növényi étrend.

2022 januárjában felkeresett egy felnőttképzésekkel foglalkozó cég azzal a céllal, hogy a táplálkozási tanácsadó képzésüket felfrissítsem, szem előtt tartva a növényi étrend egészségügyi és környezetvédelmi előnyeit. Nagy örömmel vállaltam el ezt a feladatot, így már én is a The Bright Academy oktatói között lehetek. A közös munka pedig tovább folytatódik… 🙂

 • Tanácsadás

  Étrend összeállító foglalkozás

  Újra egy különleges, kiscsoportos foglalkozásra invitállak április 5-én: megtanítalak, hogyan tudsz teljes értékű, kizárólag növényekre építő étrendet összerakni magadnak. A mikrotápanyagoktól kezdjük az építkezést! 🙂
  6 900 Ft Ft
 • Tanácsadás

  Életmódváltó vegán program családoknak

  Általában egészségmegőrzés, vagy fogyás szándékával kerestek meg, de legalább ilyen gyakran kapok kérdéseket a családra vonatkozóan. Egyre többen vagytok, akiknek fontos, hogy ne csak a saját, hanem a családotok életmódját is megreformáljátok.
  29 900 Ft Ft
 • Tanácsadás

  Diétás vegán program

  A legkülönfélébb problémákkal fordultatok már hozzám a konzultációk során, de ezek közül nagyon gyakori igény a fogyás. Az a jó hírem, hogy a növényi étrend (saját tapasztalatom szerint is) a legtökéletesebb alternatíva a célra.
  26 900 Ft Ft
 • Tanácsadás

  Prémium vegán program

  A Prémium programot akkor ajánlom számodra, ha gyökeres reformra van szükséged az életmódod tekintetében és igényled a folyamatos ellenőrzést, az utólagos konzultációt. Ennek a programnak a keretében mindent átbeszélünk, amire az induláshoz szükséged van.
  39 000 Ft Ft
 • Tanácsadás

  Vegán Életmód Tanácsadás

  A vegán életmód tanácsadáshoz tartozó, alap konzultáció akkor jó választás számodra, ha már nem teljesen idegen a növényi étrend fogalma, alapjai, esetleg próbálkoztál is ezzel az életmóddal, de aztán valamiért feladtad, meggondoltad magadat, vagy pl. vegetáriánusról szeretnél növényi étrendre váltani.
  16 900 Ft Ft
 • E-Book

  Terítéken a növényi étrend e-book

  Az elmúlt években sorra jelennek meg a jobbnál-jobb vegán receptes könyvek, hogy felhívják az emberek figyelmét a növényi étrend egyszerű és nagyszerű mivoltára. Azonban nem volt még olyan könyv, amely megmutatná, hogyan állj át növényi étrendre és milyen új rutinokat kell megismerned a konyhában.

  4 490 Ft Ft
 • Könyv

  Terítéken a növényi étrend könyv

  Röviddel az E-book után nyomtatott verzióban is megjelent a könyvem. Nem tervezem, hogy a megrendelt készleten felül lesz utánnyomás, úgyhogy csapj le rá, ha nem csak virtuálisan szeretnéd a kezeidben tartani 🙂
  4 490 Ft Ft