Az 5 legjobb vegán bográcsos kaja

A vegán étkezések problémásak tudnak lenni egy mindenevő csapatban, főleg akkor, ha klasszikus magyar fogások kerülnek az asztalra.

Mire és hogyan használd a texturált fehérjét?

A texturált növényi fehérjét jellemző módon szójababból, vagy borsóból készítik. Hazánkban a szójaproteinnek, texturált szójának nagyobb múltja van, de (elsősorban) az intoleranciák miatt a borsóból készült változat is kezd elterjedni.

Vegán húshelyettesítő-körkép

A növényi alapú étrendek hosszútávú célja nem csak az, hogy természetes alapanyagokra építsük az étkezéseinket: idővel el kell érnünk, hogy ne is hiányoljuk az állati eredetűeket. A többségnek ez könnyebben megy, mint elsőre gondolni merte volna.

Miben van sok növényi fehérje?

A korábbi bejegyzésben elolvashattad, hogy a növényi fehérjében gazdag hüvelyesek milyen változatos formában kerülhetnek a tányérodra. De miben van még sok fehérje?

Hogyan egyél kevesebb húst?

Ezúttal szeretném kicsit átvenni veletek azokat a javaslatokat, amiket a húsfogyasztás csökkentésére, kizárására tettem a vegán január programom keretében.

Haszonállat, vagy házi kedvenc?

A vegán január keretében futó programom első hetének fő irányvonala a húsfogyasztás. Ennek nyomán egy nem túl egyszerű, de annál elgondolkodtatóbb témát hoztam mára: ez pedig a karnizmus.