
Hogyan édesíts növényi étrenden?
Az édes ízekre csecsemőkorunk óta automatikusan vágyunk, és szerencsére nem kell lemondanunk róluk növényi étrendet követve sem. Azonban nem mindegy, mivel és milyen formában édesítesz!
Az édes ízekre csecsemőkorunk óta automatikusan vágyunk, és szerencsére nem kell lemondanunk róluk növényi étrendet követve sem. Azonban nem mindegy, mivel és milyen formában édesítesz!
A növényi étrend sokszínűségét mi sem mutatja jobban, minthogy számos típusa ismeretes. Amikor a könyvemet írtam, készítettem egy kutatást: az eredmények alapján azok vannak a legtöbben, akik „általános vegán” étrendet követnek. Milyen irányzatok népszerűek még?
„Mint friss anyuka érdeklődöm a vegán életmód iránt, de idő hiányában kicsit félek… Esetleg van tipped, mik azok az ételek, amikből lehet nagyobb adagot csinálni, fagyasztani, hogy később egyszerűbb legyen?”
A múlt héten írtam nektek véleményt egy cikkről, ami a szakmaiságot mellőzve, károsnak és hiányosnak állította be a növényi étrendet – szeretném még jobban eloszlatni a tévhiteket.
Ezt az újévi kihívás-sorozatot úgy állítottam össze, hogy bármelyik rutin hasznos lehessen számodra – természetesen akkor is, ha egyelőre nem vagy vegán, vagy nem követsz növényi étrendet.
Múltkori témámhoz visszacsatolva, szerettem volna mutatni nektek néhány Greger-féle növényi étrendbe passzoló mintanapot. Mint írtam, jónak tartom a TÉNÉ-nek ezt az irányzatát, ha nem görcsöltök rá a betartására és az adagok kimérésére.
Sokan azonosítják a növényi étrendet a Greger-féle napi tucattal. Megírtam már nektek többször, hogy ez nem helyes, ugyanis nem csak a napi tucat lehet teljes értékű – dacára annak, hogy az egy igen jó irány.
Vajon mitől függ, hogy egy alapanyag, egy hozzávaló teljes értékű, vagy sem? Mire kell koncentrálnod, ha szeretnéd észrevenni a különbségeket? Egy jól átlátható példát keresztül szeretném megmutatni neked!